Bon dia!
Avui ens hem despertat a Georgetown, a l’illa de Penang (MalĂ sia). Aquesta nit hem dormit molt i molt bĂ©, cosa que necessitĂ vem desprĂ©s de diversos dies a Borneo, on les nits a Turtle Island i a la Selva havien sigut molt idĂliques però molt curtes i sorolloses. Quan hem obert els ulls, ens hem trobat amb unes vistes espectaculars de la ciutat des del nostre apartament d’AirBnB, situat a una planta 23.

Hem agafat un Grab fins al centre de Georgetown, i ens ha deixat davant de la Capitan Keling Mosque, una de les mesquites més importants i antigues de la ciutat.

ConstruĂŻda al segle XIX per comerciants indis musulmans, aquesta mesquita Ă©s un sĂmbol del passat i present multicultural de Georgetown.
Com estem a un AirBnB, hem buscat una cafeteria on fer un cafetó i agafar energies. Ens hem menjat un croissant d’ametlles gegant i un dònut d’Oreo, que curiosament ens han servit calents.

Mentre esmorzĂ vem, hem planificat la ruta per descobrir el centre de la ciutat (principalment China Town i Little India).
La primera parada ha estat Chinatown, un dels barris mĂ©s vius de Georgetown, on es poden trobar alguns dels temples budistes i taoistes mĂ©s antics de la ciutat. Just davant la cafeteria Two Streets tenĂem el Fu De Zen Shen Temple, un temple dedicat a l’esperit de la terra i la riquesa.

Després hem passat pel Hok Teik Cheng Sin Temple, vinculat a la comunitat Hokkien i amb una gran importà ncia històrica. Aquest temple, a més de ser un lloc de culte, va ser durant un temps un punt de trobada per les societats secretes xineses que operaven a Penang al segle XIX. I és que realment, aquest temple queda bastant amagat.

De repen et trobes carrers decorats totalment com aquest:

La calor que feia era bastant intensa, aixà que ha tocat fer una parada tècnica per comprar una gorra. En aquesta mateixa botiga també hem trobat un joc de UNO amb cartes especials (com roba 10 cartes). Ens l’hem comprat! Aviam com acaba aquest viatge hehehe…
Mentre caminà vem pel barri, hem començat a descobrir els famosos murals de l’Street Art de Georgetown. La ciutat és coneguda pels seus grafitis i murals a les parets.


En mig de botigues modernes, de roba, de souvenirs, de menjar… locals com aquest que sembla de fa 100 anys:

Hem seguit caminant fins al Chew Jetty, una de les passarel·les flotants de les Clan Jetties, comunitats flotants construĂŻdes per famĂlies xineses al segle XIX. Quan els primers emigrants xinesos van arribar a Penang, els britĂ nics els exigien impostos molt alts per comprar terrenys. AixĂ que els xinos van començar a construir cases sobre l’aigua. Avui en dia les Clan Jetties encara estan habitades i cada moll pertany a una famĂlia xinesa diferent.

El Chew Jetty estĂ ple de botigues de souvenirs, paradetes de menjar i alguna casa encara habitada per gent xinesa. Estava ple de turistes xinesos passejant.


Sortint del Clan Jetty ens hem trobat un parc de bombers voluntaris xinesos.

Seguidament hem anat al carrer de l’Street Art dedicat als Bomba (Bombers en malai), on hi ha un carrer de punta a punta amb murals que expliquen tota la feina que fan els Bomba apart d’apagar incendis.


Aquà mateix es troba la caserna de bombers més antiga de Malà sia, una construcció històrica que encara està en funcionament i és super xula:

Ens hem quedat força estona al parc i visitant una petita exposició sobre la història dels bombers de Georgetown. A l’exposició hem pogut veure material antic, uniformes històrics i informació sobre els incendis més importants en què han intervingut. El David ha gaudit molt amb la visita i fins i tot ha pujat a una moto dels bombers.

DesprĂ©s de la (segona) visita al parc de bombers, hem continuat la nostra ruta cap a Little India. Creuar el carrer des de Chinatown ha estat com canviar de paĂs completament. D’un ambient totalment xinès, hem passat a un entorn 100% indi (tant les botigues, com els temples, com les persones). Aquesta ciutat Ă©s una barreja de cultures fascinant!

Després hem seguit caminant fins al mar, on hi ha la Penang Esplanade i on ens ha anat de luxe una mica de brisa marina. Aquesta zona és on es van establir els brità nics quan van arribar a Penang al segle XVIII.

Molt aprop hem vist el Fort Cornwallis, una de les construccions històriques mĂ©s emblemĂ tiques de la ciutat. Tot i que no hem entrat, des de fora hem pogut veure les muralles i els canons que van instal.lar els britĂ nics el 1786 per protegir Penang d’atacs marĂtims (tot i que mai va ser utilitzat en cap batalla).

Des del centre històric, hem agafat un Grab fins a un centre comercial per dinar al Din Tai Fung, un restaurant d’origen taiwanès que em porta molts bons records de la meva època vivint a Taipei. Volia que el David provés els famosos xiaolongbaos (dumplings farcits de sopa i carn). Li ha encantat.

Després de dinar, hem fet una volta pel centre comercial, que ens ha deixat impressionats. Hi havia marques de luxe de tot tipus, un contrast total amb el centre comercial que vam veure a Sandakan (Borneo). Fins i tot he trobat una botiga de Muji amb les meves estimades maduixes recobertes amb xocolata!
DesprĂ©s de la volta pel centre comercial, hem tornat a l’apartament per descansar i posar rentadores. DesprĂ©s dels dies a Borneo, tenĂem tota la roba humida i necessitĂ vem rentar-ho tot.
A la nit, hem anat xino-xano cap a un restaurant japonès anomenat Hono Workshop. El sopar ha estat espectacular: una de les millors anguiles que hem menjat mai i un sashimi de salmĂł i uns mega nigiris de salmĂł bonĂssims. El plat d’anguila m’ha recordat moltĂssim al que menjava a Taiwan.


DesprĂ©s volĂem anar a fer un cocktail a un bar clandestĂ que estava aprop però ens feien gastar una consumiciĂł mĂnima molt alta i hem marxat cap a l’apartament a descansar.
DemĂ seguirem descobrint Georgetown!
#SomriuQueLaVidaVola!